Højskoledage VII – 16. – 17. og 18. juni

Arrangementet 16., 17. og 18. juni er aflyst

”Højskoledage VII” foregår på Lillebælt Værftet i Middelfart.

”Højskoledage VII” er et sommertilbud til alle, som gerne vil være sammen med andre i et livsbekræftende og folkeoplysende fællesskab, fordi:

”Højskoledage VII” er fællessang, samvær, foredrag, musik, debat, latter og glæde.

 

Program 2020:

Tirsdag den 16. juni.

Kl.   8.30 Morgenkaffe/te med et rundstykke.

Kl.   9.00 Morgensang ved Niels Ole Frederiksen

Kl.   9.45 ”Det ordentlige menneske” v/Højskoleforstander Annemarie Morris, Løgumkloster. Annemarie Morris har tidl. været gymnasierektor og i en årrække forstander på Rødding Højskole. Ved siden af sit højskolearbejde har Annemarie Morris siddet i Etisk Råd.

Kl. 12.15 Frokost – tre håndmadder og en øl, vand eller et glas vin.

Kl. 13.15 ”Det danske abebur  V/Journalist Jeppe Søe, Aalborg. Danskerne er hjernedøde aber, der totalt glemmer sig selv i deres stræben efter at nå videre, opad, fremad – til tops. Alle vil være overaben i flokken.

Kl. 15.00 Eftermiddagskaffe med kage

Kl. 15.25 Dagen afsluttes med en fællessang.

 

Onsdag den 17. juni.

Kl. 8.30 Morgenkaffe/te med et rundstykke.

Kl. 9.00 Morgensang ved Niels Ole Frederiksen 

Kl. 9.45 ”Edith Piaf” v/Tidl. højskoleforstander Lillian Hjorth-Westh, Bornholm.  Alle kender Edith Piaf – Spurven med den store stemme, men ikke alle kender hendes historie. Lillian Hjorth-Westh fortæller om den franske sangerinde med den ikoniske stemme.

Kl. 12.15 Frokost – tre håndmadder og en øl, vand eller et glas vin..

Kl. 13.15 ”Arkitektur i almindelighed og i Middelfart i særdeleshed.” v/Forfatter og journalist Peter Olesen, København.

Peter Olesen har et trænet øje og et meget stort sammenlignings-grundlag i sine vurderinger af dansk byarkitektur. Han har også modet til at sige selv de vanskeligste ting, nemlig at meget stadig ser forfærdelig ud. Peter Olesen får altid serveret sine pointer med et glimt i øjet.

Kl. 15.00 Eftermiddagskaffe med kage

Kl. 15.25 Dagen afsluttes med en fællessang.

 

Torsdag den 18. juni

Kl. 8.30 Morgenkaffe/te med et rundstykke.

Kl. 9.00 Morgensang ved Niels Ole Frederiksen

Kl. 9.45 ”Opsange og fællessange”. v/Tidl. embedsmand i Undervisnings- og Kulturministerietog omrejsende i Højskolesangbogen, Jesper Moesbøl, Aarhus. Jesper Moesbøl har redigeret Sanghåndbogen, hvori alle sangene i Højskolesangbogen er beskrevet. Han kender derfor historierne bag de enkelte sange. Jesper Moesbøl vil også forestå fællessange ønsket af deltagerne.

Kl. 12.15 Ta-selv-anretning og en øl, vand eller et glas vin.

Kl. 13.15 Kort samtale om hvordan man synes at dagene er forløbet, og man kan komme med nye ideer og emner, hvis Højskoledagene skal gentages.                                                                                                  

Kl. 13.45 ”Koncert med Skjern Salonorkester”

Skjern Salonorkester spiller glad, livsbekræftende underholdnings- musik fra da mor var barn. Genremæssigt bevæger Salonorkestret sig i landskabet af operettemusik, musical- og filmmusik, slagere, melodigrandprix, evergreens, middagskoncerter o.s.v..

Kl. 15.00 Eftermiddagskaffe med lagkage

Kl. 15.24 Højskoledagene afsluttes med en fællessang.

 

Klaverakkompagnement alle dagene: Mogens Olsen, Middelfart

 

Kursusleder-og tilrettelægger: Niels Ole Frederiksen.

Arrangøren af højskoledagene : Lillebælt Værftets Venneforening.

 

Middelfarts gamle træskibsværft er en perfekt ramme for afholdelse af nogle sommerhøjskoledage.

Alle kan deltage i højskoledagene. Det kan også tænkes, at være et tilbud for mennesker, der ikke bor i Middelfart Kommune, som synes det kunne være spændende at opleve Middelfart på en anden og ny måde. Tilrejsende må selv sørge for indkvartering og aftensmad. Middelfart Turistkontor på tlf. 88325959 (www. Visitmiddelfart.dk) vil gerne være behjælpelig med at finde B&B til udefrakommende deltagere.

Nyt: Vi har indgået en aftale med Park Hotel i Middelfart, at udenbys deltagere i Højskoledagene kan få rabat mod fremvisning af gyldig Højskolebillet. Enkeltværelse kr. 560,- pr. nat og kr. 660,- for et dobbeltværelse inkl. morgenmad.

Prisen for alle højskoledagene er kr. 990,- pr. deltager. I prisen er inkluderet alle i programmet nævnte traktementer, foredrag og koncerter. Der serveres en øl, et glas vin eller en vand til frokost, som også er inkluderet i prisen.

Billetter kan købes fra den 1. december i Kvickly eller reserveres og købes hos Asger Frederiksen tlf. 22 88 42 91. E-mail: avf@stofanet.dk

Max. deltagerantal 135 personer.

 

Med venlig hilsen og på gensyn

Lillebælt Værftets Venneforening 

Asger Frederiksen                                  Niels Ole Frederiksen.
formand                                                                 tilrettelægger og kursusleder