Koncert med Jelling Spillemandslaug

Arrangementet er aflyst

i samarbejde med GUF er der koncert med Jelling Spillemandslaug

fredag den 19. juni kl. 19.30

Billetpris: 60 kr.billetter købes ved henvendelse til GUF, tlf. 2558 6506 eller mail: jrahbek@stribnet.dk

Om Jelling Spillemandslaug

Jelling Spillemandslaug blev dannet i 1983 og tæller i dag 13 spillemænd m/k. Orkestret består af bas, cello, guitar, mandolin, klarinet, fløjte, 2 harmonikaer og 5 violiner. Laugets repertoire består hovedsageligt af dansk spillemandsmusik, dvs. folkelig dansemusik fra perioden 1750 – 1900. Desuden spiller lauget en del skandinavisk folkemusik.

Siden 1983 har lauget spillet til et utal danseaftner og koncerter rundt omkring. Det er i årenes løb også blevet til en del udlandsture, festivaller, spillemandstræf, kurser og venskabsbesøg med andre musikgrupper. På denne måde har lauget hentet inspiration fra nær og fjern. Lauget henter desuden musikalsk inspiration via besøg fra gæsteinstruktører. I årernes løb har lauget mødt såvel gamle garvede traditionsbærere indenfor genren som unge dygtige musikere og musikpædagoger uddannet folkemusiklinjen på konservatoriet i Esbjerg.

I de senere år har lauget udvidet det traditionelle danske danserepertoire til også at omfatte Les Lanciers, som lauget spiller til bl.a. den årlige vinterfest på Rødkilde Gymnasium i Vejle. Herudover har lauget opbygget et lytterepertoire, som egner sig fint til kirkekoncerter. Melodierne er fundet i Dansk Folkemindesamlings nodearkiv. Melodierne er arrangeret, så de passer til instrumenteringen i lauget.

Lauget har udgivet 4 CDere – ”Mellem højene”, ”Mads Nielsen, Tiufkær”, ”Oxekow” og ”Baldanse af D. T. S. Bjerregaard” – med støtte fra Jelling Sparekasse og Jelling Musikfestival.

CD’erne har fået gode anmeldelser i de danske folkemusiktidsskrifter, og har også solgt pænt til danseaftner og koncerter.