Generalforsamling 2018

Formandens beretning

Det har været et forrygende godt år for venneforeningen, ikke blot fordi vi har lavet et godt overskud til værftet, det er jo vores hovedformål. Derom senere. Men også fordi vi har haft nogle meget gode arrangementer. Det betyder også meget, at vi tilbyder aktiviteter af en vis kvalitet. Vi har haft mange glade gæster, som har rost ikke blot kvaliteten af vores arrangementer men også atmosfæren, som det hele foregår i.

Der har været 1. majfest arrangeret af politiske foreninger og fagforeningerne i Middelfart. Et vellykket foretagende som sædvanligt. Amatørteatret leverede en flot revy, som spillede for fulde huse over tre aftener. De tre højskoledage var i år endnu bedre end de foregående, så også her var det svært at få armene ned igen. Billetterne var udsolgt inden påske, det må jo siges at være et succeskriterie.

Sommerens åbenthusdage har også været en succes. Kvaliteten er blevet højnet efter at vi kun har tre åbenthussøndage med flere udstillere pr. gang. Der har i snit været ca. 500 besøgende hver søndag. Et nyt tiltag i år er søndagsmatineerne. De har været rigtig spændende, indholdet har været godt, men det ser ud til, at være en aktivitet, som skal løbes i gang. Deltagerantallet har ligget på 50 – 60 hver gang trods der både var boller og flødeskumskager til kaffen. Da visens skib var i havnen var der stuvende fuldt i og omkring værftet. Igen i år havde Middelfart kommune inviteret de gamle træskibe, som sejler Fyn rundt, ind i havnen. Vi holdt værtshusåbent om aftenen og serverede morgenmad for alle besætninger den efterfølgende morgen. I år serverede vi alt i alt morgenmad for 540 gæster. Vejret hjalp os, så det gik fint. Alle fik et godt morgenmåltid, og sejlede glade videre. Skønt med tilfredse og glade gæster, der synes at Middelfart er en god by at besøge. Sammen med smakkelauget stod venneforeningen også for alt det praktiske i forbindelse med DFÆLes sommerstævne, som de i år havde lagt her i Middelfart gammelhavn.

Vi havde sat alle sejl til i Festugen. Vi er jo en del af Trekantområdets festuge. Der var musiktilbud hver aften og en søndag eftermiddag. Det var måske godt nok at en af koncerterne blev aflyst på grund af sygdom. Men de andre 4 koncerter var af en meget høj kvalitet. Først kom Halfdanskerne, som har været her før. De trak igen fulde huse og gav publikum en god oplevelse. De to jazzkoncerter var af meget høj kvalitet. Mads Mathias og hans band var fantastiske, det var jazz på højt niveau, dog overgået af musikkken til søndagens sild og jazz. Det var forrygende med Finn Odderskov og hans Jazz4all, som havde formået at få pianisten Ole Kock Larsen med. Middelfart amatørteater levere også en flot kabaret. Det var bare en fantastisk uge, blot kunne vi have ønsket lidt større publikumstilslutning. I 2019 arrangerer vi færre koncerter i denne uge, så der bliver forhåbentlig større tilslutning til de enkelte aftener.

Vi må ikke glemme, at det nu er 20 år siden Lillebæltværftets venneforening blev stiftet. Det blev markeret samtidig med Smakkelauget 25 års jubilæum. Det blev en god dag med masser af sejlads og en rigtig fin fest om aftenen. Der er i anledning af jubilæerne ved at blive lavet en film om værftet gennem de sidste 25 år, i den anledning skulle jeg finde ud af, hvor mange penge venneforeningen har samlet ind til værftet i de 20 år. Vi runder 1 million kroner her i 2018.

For at alt dette skal lykkes, så er der brug for mange frivillige ildsjæle. Det har vi heldigvis haft. En del nye er kommet til, og de er faldet godt til med de garvede, som har været med i mange år. Vi har det rigtig hyggeligt, også når der skal tages fat. Det er altid dejligt. Når vi er færdige enten en eftermiddag eller en aften sent, så sætter vi os og får en ”slutter”. Her evaluerer vi aftenens forløb, og vi er ikke bange for, at fortælle hinanden, hvor gode vi er, så kan vi gå opløftede hjem og synes, at vi har haft en dejlig oplevelse og samtidig udrettet noget.

Derfor tak til alle hjælpere og bestyrelsen for godt samarbejde.