test

Mette

 

Bådsman Jørgen Greve

METTE er en mindre og meget solid/smuk bygget spejlgattet, klinkbygget jagt.
Skroget er bygget af Ebbe Andersen i Marstal (byggenummer 19, år 1976), i store træk efter Nordenhusbåden HEJMDAL. Det øvrige er selvbyggeri. Hun er navngivet efter selvbyggerens datter.
Hun var en overgang tilknyttet Øhavets Smakkecenter og sejlskole på Strynø. Hun er nævnt i “Vinden er vor” nr. 6, som sildebåd fra Århus.
Lillebælt Smakkelaug fik overdraget brugsretten til METTE i december 2004 og ejerskabet i 2016 af Rolf Eliasen

 

Fjernkending:
Længde 26 fod, lærk på eg. Bredde over midtspant 2,95m. Dybgang 1,30m. Vægt ca. 4,5 tons.
Sejlareal ca. 47 m2. (topsejl, storsejl, fok og klyver) alle i rødbrun dacron. Desuden er der en hvid stormfok.
Motor: Bukh 20hk diesel  – saltvandskølet. Motor renoveret og ilagt 2017.
Skrueaksel (25mm) og stævnrørspakdåse er fra 1997.
Indhalelig klyverbom, pælemast (9m – der kan lægges ned manualt) der står i mastekiste på dæk. Vanterne er sat i lønning med sytove, fokkestaget står i enkelt klapløber i stævnen. Storsejlet er lidset til masten. Alt tovværk (navyflex), blokker og vanter/rig efterses 1 gang årligt 
Fribordet er malet hvidt. Agterspejlets øverste del er sort, det nederste står blankt.
På dækket er der to halvruf med skydekapper. Agtenfor hovedruffet er der en åben cockpit, hvor motoren står op ad ruffets agterskot.
Agterdækket er lidt løftet i forhold til hoveddækket. På agterdækket er der også en skydekappe ned til et stuverum, med bl. a. motorkontrol og dieseltank. Her kan rorgængeren også stå eller sidde.
Dækket er af fyrplank, rufsider af lærk, ruftage af oregon pine og dæksbjælker af eg. Hovedruftaget blev fornyet forår 2005.
I forruffet er der soveplads til to (i samme brede spidskøje), i hovedruffet er der et lille pantry med to gasblus, skabe og skuffer til diverse og to kistebænk-køjer.
Der er ikke ståhøjde under dæk. Der er ikke toilet/bad, belysning ellen anden form for unødig luksus.

OPHAVSRET:

Al tekst og fotomateriale på dette website er underlagt loven om ophavsret og må ikke kopieres eller anvendes uden forudgående aftale med Lillebælt Smakkelaug